Fejtett Bableves egyszerűen:
– 1 felszeletelt hagymát és a feldarabolt zöldségeket (én két kisebb répát használtam a kertünkből) zsíron vagy olajon megpirítok. Sózom, borsozom.
– Teszek bele zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, őrölt pirospaprikát és 2 evőkanál lisztet. Aztán rögtön pici vizet, ezután fokozatosan még többet, hogy simára tudjam keverni.
– Végül felengedem kb. 2 liter vízzel a lábast, amikor forr a víz, akkor beleteszem a 20 dkg babot (nekem kevesebb volt itthon) és 2 bérlevelet. – Kb. 40 perc után szeletelt füstölt kolbászt és kockára vágott burgonyát főzök a levesbe. Az utolsó 10 percben pedig 1 marék jópofa levestésztát teszek bele. (Tészta helyet Csipetkét is tehetünk: 1 tojás, liszt, só) Tálaláskor tejföllel kínálhatjuk a levest ízlés szerint. (Mi tejföl nélkül ettük.)