Édesapám emlékére 2.RÉSZ

ÉDESAPÁM EMLÉKÉRE (2. rész) 

Sziasztok! 

Folytatom a megemlékezést Apukámról és a tapasztalatok megosztását. Ez az utolsó, befejező rész és Párommal közösen írtuk. Az elejét én, a végét a Párom.

Édesapám emlékére2, kép

 

Egy haláleset mindig megrázó, főleg ha közeli családtagról van szó. Én is hullattam krokodilkönnyeket, de szívemben béke van és szeretet. Hála Istennek, nem fájdalom, pedig nagyon szerettem és szeretem az Édesapámat. Úgy érzem, hogy mindig törekedtem arra, hogy még életében kimutassam az iránta érzett szeretetemet. Persze mindig lehetne jobban, szebben, okosabban, szeretet-teljesebben…. 

Spirituális utamat járva viszont megtanultam tiszta szívemből megbocsátani magamnak mindent és másoknak is mindent! (Persze ez nem volt könnyű!)

Azt is tudom, hiszem és elfogadom, hogy Létezésünk ÖRÖK, így Apuval még találkozom majd és TUDOM, hogy jó helyen van most:) 

A Hagyományos Temetésen kívül milyen létezik még, ami közel áll hozzánk?

 Temetési szertartás és búcsú:

Amikor ennek intézésére került a sor januárban, akkor Édesanyámnak és nekem is valahogy természetes volt, hogy nem hagyományos temetés keretein belül búcsúzunk Aputól. Távol állt tőlünk a temető, a sírkő, a koporsó, a sírhely, a “porból lettünk és porrá leszünk” gondolkodásmód és ez az egész ceremónia!

1. Én Ősi magyar SZERtartás keretein belül képzeltem el Apukám búcsúztatását.

A LÉLEK visszavezetése a FÉNYBE (Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza)

2.  Anyukám pedig „véletlen” megtalálta az interneten a Lélekhajó céget, ahol HAJÓS temetést is lehet választani.

Végül ez mellett döntöttünk, hisz Apukámhoz is ez állt a legközelebb. Ráadásul a víz és az úszás szerelmesétől hol lehetne méltóbban elbúcsúzni, mint a természet szabad hullámain. 

Vasadi Attila

Tűzoltó Főtörzsőrmester, Ezermester, Férj, Apa, Nagypapa, Testvér

Ezért a tűzoltó kollégák is méltó búcsúztatásban részesítettek Apukámat a Családdal együtt a Lélekhajón, a Duna hullámain.

 ***A Búcsú szöveget mi írtuk és a pap olvasta fel, itt található***

Szeretlek Apukám és tudom, hogy már a Fénybe vagy és járod tovább az Utadat.

PÁROM pedig ezt ÍRTA:

Búcsú Atillától, Apósomtól.

Az életben, két dolog biztos: a születés és a halál.

Ma a halál tényével kellett találkoznom, akkor, amikor Attila hamvait a hajó kapitánya leeresztette a Dunába.Bizony a Dunába. Nem temetőben, fák között, hidegben vagy kánikulában stb.

Már elég sok ideje, mindig motoszkált a fejemben az a gondolat, miért temetkezünk így? Vagy kinek jó így? (sok mindenkinek jó, csak éppenséggel a pénztárcánknak nem).

Nos, a dolog így nézett ki: van profi cég aki vállal hajós temetést, többféle hajóval, indulás a Jászai Mari Tértől 10-es kikötő, lehet papot is hívni, elhajózás a Marina partig, ott van egy része a Dunának ahol engedélyezett a környezetbarát urna elhelyezése, de előtte megkondul a lélekharang és trombitán az Il Silenzio. Nagyon megható az egész.

Visszafelé, az elhunyt kedves dalai szóltak, amiket Ő nagyon szeretett                                 (ebben az esetben Bee Gees).

Annyira más így búcsút venni, talán sokkal jobban megnyugszik a gyászoló, talán az elhunyt léleknek is könnyebb a Fénybe menni. Úgy érzem, a Duna hullámai segítenek elcsendesíteni a folyton zakatoló agyat, és arra a pár percre, ha nem is teljesen, de megérkezünk a jelenbe.

Én nem mondom azt, hogy csak így kéne tenni mindenkinek, hiszen mindenkinek a saját kezében van a döntés, hogy milyen temetési szertartást rendez.

Kedves Atilla, mindig gondolunk Rád.

(vége a 2-dik résznek)

apuci

************************************************************************

Búcsú videó Apuról:
Búcsúzunk Édesapámtól a Lélekhajón:

Édesapám emlékére 1. rész
Édesapám emlékére 2. rész és Temetési szertartás a Lélekhajón
Búcsúztató beszéd, amit mi írtunk és a pap olvasott fel a Lélekhajón
Apu Búcsú videója 
Kapcsolódó (tudományos) videók a halálról és a reinkarnációról

 

********************************************************************

Édesapám emlékére 2.RÉSZ” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyon megható az egész,a szöveggel és a videoval. Attila,nyugodj békével. Mi pedig elfogadjuk a Mindenható ítéletét és várjuk az Örök Fényt.

Vélemény, hozzászólás?