Hájas tészta

Hájas tészta

hájas tészta recept

30 dkg lisztet elkeverek 70 dkg darált hájjal és 1 evőkanál 10 fokos ecettel. Majd 6 cipót formálok belőle és hűvös helyre teszem.

hájas tészta recept2

70 dkg lisztet 3 tojás sárgájával, 6 evőkanál tejföllel, pici sóval és gyengén ecetes langyos vízzel (kb. 2 dl) elkeverek, majd puha tésztává gyúrom. Addig gyúrom, amíg hólyagosodni kezd, majd két felé osztom.

DSCN9687

 

Az egyik hólyagos cipót kinyújtom, rákenegetek egy hájas kis cipót. Hajtogatom és félreteszem. (Ellentétesen legyenek tűrögetve.)

Ugyanezt csinálom a másik hólyagos cipóval is, majd hűvös helyen fél órát pihentetem.

DSCN9688 DSCN9691

Megint kinyújtom és ráteszek egy újabb hájas cipót. A másik adag tésztát ugyanígy gyúrom. Aztán pihentetem fél órát megint.

Harmadszorra ugyanezt ismétlem a maradék hájas cipókkal és fél órát pihentetem.

DSCN9693

Az egyik cipót kinyújtom és forró késsel felvágom négyzetekre

(3×3 cm) és sűrű lekvárral megkenem. Tehetünk bele darált diót is. Kettőbe tűröm, ráhajtom a tetejét és megsütöm előmelegített sütőben, légkeveréses sütőben, 180 fokon, 30 percig.

A másik cipóval ugyanígy teszek. Érdemes még langyosan porcukorban meghempergetni. Jó étvágyat! 🙂

TIPP: A tepsi aljára tegyünk sütőpapírt.

hájas tészta

 

 

Vélemény, hozzászólás?