Katika erdélyi csorba levese

Katika erdélyi csorba levese
 (Savanyú leves)

(Hagyományos és Paleo étel)

Paleosok tejföl, rizs és kenyér nélkül fogyasztják.

Csorba leves

DSCN
A képen extra adag látható:)

Hozzávalók:

½ kg marhahús
1 csokor petrezselyem (3 db)
2-3 sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 kisebb karalábé
30 dkg gyalult (vagy apróra vágott) káposzta
2 marék rizs, víz, só, bors, lestyán, ecet vagy citromlé
Tejföllel tálaljuk.

Elkészítés:

– Az apró kockára vágott húst feltesszük főni annyi sós vízzel, hogy ellepje

– Többször lehabozzuk a hús habját a leves tetejéről

– Mikor több, mint félig puha a hús, akkor beletesszük a zöldségeket, amit előzőleg apróra felvágtunk

– Mikor a hús teljesen puha, akkor tesszük bele a káposztát, 5 perccel később a rizst és a fűszereket. Majd lezárom a gázt és ízlés szerint savanyítok.

– 10 perc múlva fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!:)

************************************************************************

Vélemény, hozzászólás?