Katika erdélyi csorba levese (Savanyú leves) (Hagyományos és Paleo étel)
Paleosok tejföl, rizs és kenyér nélkül fogyasztják.
Hozzávalók:
½ kg marhahús
1 csokor petrezselyem (3 db)
2-3 sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 kisebb karalábé
30 dkg gyalult (vagy apróra vágott) káposzta
2 marék rizs, víz, só, bors, lestyán, ecet vagy citromlé
Tejföllel tálaljuk.
Elkészítés:
– Az apró kockára vágott húst feltesszük főni annyi sós vízzel, hogy ellepje
– Többször lehabozzuk a hús habját a leves tetejéről
– Mikor több, mint félig puha a hús, akkor beletesszük a zöldségeket, amit előzőleg apróra felvágtunk
– Mikor a hús teljesen puha, akkor tesszük bele a káposztát, 5 perccel később a rizst és a fűszereket. Majd lezárom a gázt és ízlés szerint savanyítok.
– 10 perc múlva fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!:)
************************************************************************