Székelykáposzta Katika módra

Székelykáposzta Katika módra

(Hagyományos és Paleo étel)

 Paleosok rizs, tejföl és kenyér nélkül fogyasztják.

DSCN9901

Pörköltet készítek egy lábasba: 

15 dkg szalonnát felvágok apróra, beleteszem a lábasba és megvárom, hogy kisüljön a zsírja. Majd 2 nagy vöröshagymát felkockázok és rádobom a pirított szalonnára. Amikor a hagyma már üveges, akkor a felkockázott 1,5 húst (sertés vagy marha) is beleteszem. Összekeverem és picit pirítom, majd fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával. Fedő alatt párolom, és ha lefőtte az első levét, az után engedem fel annyi vízzel, hogy ellepje húst és hagymát. Készre párolom, ami kb. 1 óra, marhahúsnál:1,5 óra.

A végén 0,5 kg rizst belefőzök a pörköltbe, bőven felengedem vízzel és megsegítem ételízesítővel

Ez alatt 15 dkg szalonnát lepirítok és beledobom a 2 kg savanyú (gyalult) káposztát. Fűszerezem majoránnával és kaporral, majd felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ezután ½ ón át párolom.  

A legvégén összekeverem az egészet. Tejföllel fogyasztjuk.

Lehet tepsibe rétegesen átrakni és kisütni.

************************************************************************

Vélemény, hozzászólás?