Vendégváró mézes lap:
Egy fazékba teszek 15 dkg cukrot, 1 tojást, 5 dkg zsírt (1 púpos evőkanál), 3 evőkanál mézet, 5 ek tejet és 1 kiskanál szódabikarbónát.
Összekavarom egy kicsit és főzöm, amíg karamelizálódik (az alja barna, a teteje habos). Vigyázni kell, mert kifut! Amikor kész, akkor fokozatosan hozzá keverek 45 dkg lisztet.
Kiborítom a gyúródeszkára és vigyázok mert forró. Majd cipót formálok és azt 4 felé osztom. Amiből szintén kis cipókat formázok. Ebből 4 vékony lapot sütök a tepsi fonákján (hátán, alján, fenekén 🙂 ). A tepsit sütés előtt vajazom és lisztezem. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 5-8 perc alatt sül meg egy lap.
Krém:
20 dkg vaj, 25 dkg cukor, 8 dkg liszt, 3 dl tej.
A hozzávalókból sűrű krémet főzök. Ha langyos, akkor megtöltöm a lapokat: lap, krém, lap, lekvár, lap, krém, lap. A tetejére olvasztott csokit teszek. (Gőz fölött megolvasztok 10 dkg csokit és teszek bele egy kis vajat.)
Jó Étvágyat!